CBD olie staat ook wel bekend als Wietolie. Cannabidiol is de werkende stof in CBD olie. De olie bestaat verder nog uit plantaardige olie. Het mengsel van beide ingrediënten zorgt ervoor dat je een precieze dosering kunt maken die het gewenste effect oplevert. Je kunt zo exact bepalen hoeveel CBD druppels je per dag in dient te nemen.

Waar kun je CBD olie voor gebruiken?

CBD olie kan bij diverse klachten worden gebruikt. De meest bekende klachten waarbij het middel wordt gebruikt zijn echter:

  • Epilepsie
  • De ziekte Parkinson
  • Atrose
  • De ziekte van Crohn
  • Reuma

Hoeveel druppels CBD olie heb je dagelijks nodig?

Hoeveel CBD druppels je dagelijks nodig hebt verschilt per patiënt. Een dokter of apotheker kan je helpen de exacte dosis bepalen. De dosis is afhankelijk van jouw leeftijd, jouw gewicht, jouw gezondheidstoestand en de tolerantie die je hebt voor dit middel. Echter de beste methode om te bepalen welke dosis goed is, kun je het beste zelf bepalen. Begin met een lage dosering van 1 druppel per dag en bouw dit langzaam op. Op deze manier kan jouw lichaam wennen aan de olie en merk je vanzelf wat de juiste dosering is. Een belangrijk voordeel aan het gebruik van dit middel is dat er geen tolerantie optreed. Dit wil zeggen dat het effect hetzelfde blijft en dat je niet na verloop van tijd meer van dit middel moet gebruiken, om hetzelfde effect te houden.

Verschillende doseringsmethoden?

Er zijn verschillende doseringsmethoden voor het gebruik van CBD olie. Je kunt kiezen om de olie van de mond in te nemen, de beste methode is om de druppels onder jouw tong te laten vallen. Er zijn echter meerdere methodes om de olie via de mond in te dienen. Er is ook Cannabidiol voedsel en drinken op de markt waarmee je dit middel binnen kunt krijgen via jouw mond. Ook zijn er E-sigaretten op de markt die voorzien zijn van Cannabidiol. Je kunt er ook voor kiezen om de olie op jouw huid te smeren. Er zijn ook CBD zetpillen op de markt die je kunt gebruiken bij rectale of vaginale inname van het middel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *