Stel, je wilt wat kilootjes kwijt, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen. Stel jezelf dan eerst eens de vraag waarom. Voel je je dan zekerder over jezelf? Is het echt nodig, of zit je eigenlijk al op een gewicht wat prima bij jouw lengte past?

Heb je een duidelijk antwoord voor jezelf op die vraag, dan kun je jezelf de volgende vraag stellen. Wat voor dieet kies je? Kies je voor een dieet waar je snel kilo’s kwijtraakt in korte tijd, dan kun je bijvoorbeeld gaan voor maaltijdvervangers. Echter, vaak krijg je bij de korte maar heftige (crash)diëten last van het zogenaamde jojo-effect. Denk er dus goed over na voor je aan een dergelijk dieet begint. In ons artikel over maaltijdvervangers kun je meer lezen over de voor- en nadelen.

Wil je afvallen, maar wil je meer kans op een blijvend resultaat, dan kun je beter kiezen voor wat aanpassingen in je eetgewoontes en regelmatig sporten. Hoe langzamer je afvalt, hoe meer kans dat je makkelijker op gewicht blijft.

Uiteraard kun je daarbij ook kijken naar de dingen die je zou kunnen minderen. Bij de meeste mensen zijn de geraffineerde suikers de boosdoener. Tenslotte zijn al die chocolaatjes, koekjes en frisdrankjes zo lekker.
Maar begin gewoon eens met kijken wat er gebeurt als je de tussendoortjes wat vaker laat voor wat ze zijn. Als je dan echt iets te kauwen wilt hebben, neem dan een gezonde variant, met een stuk komkommer, wortel of paprika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *