Een zwemspa is een combinatie van een zwembad en een spa. Door de powerjets aan te zetten kun je tegen de stroming in zwemmen. Je kunt in een zwemspa bijvoorbeeld prima aan je conditie werken. Mocht je van plan zijn een zwemspa te kopen lees dan dit artikel. Een zwemspa is gemiddeld tussen de vier en zes met lang. Dit is dus kleiner dan een zwembad. Echter zorgt de tegenstroming in het zwemspa ervoor dat er gewoon gezwommen kan worden. Deze kracht van de tegenstroming is zelf te bepalen. Zo kun je dus ook bepalen hoe hard je wilt zwemmen.

De soorten zwemspa’s

De meeste zwemspa’s hebben meerdere zitplaatsen. Dit maakt het dus mogelijk om met je gezin of met je vrienden lekker te ontspannen. Echter verschillen de locatie van de zitplaatsen. De duurdere zwemspa’s hebben een eigen spa gedeelte. Deze is speciaal ingericht voor de jacuzzi en kan ook een aparte temperatuur voor worden ingesteld.

Kies je voor propellers of voor jets

De tegenstroom die gecreëerd wordt in het zwembad kan op twee verschillende manieren. Dit kan nagebootst worden door jets of door propellers. Bij een zwemspa die werkt op propellers wordt een natuurlijke waterstroom nagebootst. Bij een jet ligt dit anders en is de kans op terugslag tijdens het zwemmen groter. Er zit tussen de technieken behoorlijk wat prijsverschil. Verdiep je dan dus ook goed welke het best bij jou past.

Het plaatsen van een zwemspa

Het plaatsen van een zwemspa kan vaak zelf worden gedaan. Een zwemspa is vaak voorgemonteerd door de leverancier en daarnaast zijn er bouwpakketten beschikbaar zodat je zelf in elkaar kunt zetten. De zwemspa kan geplaatst worden in de tuin. Dan moet de tuin bijvoorbeeld worden ingegraven. De grond moet wel worden voorzien van beton, want zodra het water is toegevoegd wordt het erg zwaar. Bij de plaatsing dienen er ook minimaal 1 tot 2 stroomaansluitingen te zijn. Een zwemspa gebruikt namelijk behoorlijk veel stroom.

Waar let je op bij de aankoop

Een zwemspa is een behoorlijke investering. Zorg er ook voor dat je deze aankoop doet bij een professioneel bedrijf. Dan weet je zeker dat je geen spijt zult krijgen en daarnaast kunnen ze je ten alle tijden helpen met eventuele vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *